Facebook Hesabınızı Dondurma veya Silme İşlemi

0
106

Facebook da yeri geliyor bazı kişisel sorunlar yaşayabiliyorsunuz böyle bir durum da ya hesabınızı tamamen kapatmak ya da dondurmak isteyebilirsiniz. Bir çok insan yine de hesabını silmek yerine dondurmayı tercih etmektedir. Daha sonra son pişmanlık fayda etmiyor çünkü. Hesabınızı tamamen sildiğiniz taktir de bunun geri dönüşü olmadığını belirtmek isteriz.

Evet arkadaşlar şimdi aşağıda sizlere öncelikle hesap nasıl dondurulur hemen bundan bahsedeceğiz. Onun akabinde ise hesabınızı nasıl dondurup koruma altında tutabilirsiniz bundan söz edeceğim.

Facebook Hesabınızı Dondurma

Facebook ana sayfa üzerinde bulunan tırnak işaretine benzer imlece gelip tıklayın. Daha sonra Ayarlar menüsüne gelin. Sol kısında Genel‘e tıklayın. En sol da bulunan Hesabını yönetip seçerek ekrandan aşağı doğru inerek Hesabını dondur‘a gelin. Buraya tıkladıktan sonra facebook’daki diğer arkadaşlarınız profilinizi artık göremez ve erişemezler. Ancak daha önce arkadaşlarınıza göndermiş olduğunuz bazı bilgiler ve mesajlar gibi iletiler görülmeye devam edebilir.

Peki hesabı dondurdum şimdi tekrar nasıl aktif edebilirim diye soracak olursanız eğer Hesabınızı dondurduktan sonra istediğiniz zaman tekrar kullanıcı adı ve şifrenizle facebook üzerinden hesabınıza giriş yaptığınız taktir de otomatik olarak dondurulmuş olan Facebook hesabınız aktif hale gelecektir. Bunun haricinde başka da bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Eğer ki şifrenizi hatırlamıyorsanız şifremi unuttum linkine tıklayarak yeni bir şifre belirleyebilirsiniz. Bunu mail adresine girerek aktif edeceksiniz.

Facebook Hesabınızı Silme

Facebook’u artık kalıcı olarak silmek isteyebilir ve asla geri açmak gibi bir niyetiniz yoksa bu işlemi uygulamanızı tavsiye ederiz. Daha öncede dediğimiz gibi böyle bir şey yaparsanız bunun asla ve asla geriye dönüşü yoktur. Kalıcı olarak hesabınızı silmiş olacaksınız. Ancak silmeden önce verilerinizi ve bilgilerinizin kopyasını bu bağlantı üzerinde indirebilirsiniz.

Hesabınıza giriş yaptıktan hemen sonra bu bağlantıya tıklayarak Facebook yönetimi ile bağlantıya geçmeniz halinde silme talebinde bulunabilirsiniz. Silme işlemi toplam olarak 90 gün kadar sürebilmektedir. Bunu da unutmamanız da fayda var.


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı girin